Cine este Royal Cash? De ce a intrat Royal Cash pe piata?
Royal Cash este un brand polonez detinut in Romania de gigantul ZPR S.A. si promovat de o echipa autohtona tanara si entuziasta. Lansata in octombrie 2010, cand a obtinut licenta de organizator de jocuri de noroc pentru slot-machine, compania cu acelasi nume a pus deja in exploatare in tara noastra aproximativ 200 de mijloace de joc, toate produse in interiorul grupului. Motivatia principala pentru care polonezii au decis intrarea pe piata din Romania a fost legata in primul rand potentialul imens pe o piata destabilizata de modificările legislative, precum si de calitatea relativ scazuta a serviciilor promovate de competitorii, unii dintre ei pe cale de disparitie. ”Categoric, se poate mai bine!” sustine Directorul firmei, dl.Laurentiu Neacsu, care a reusit in mai putin de sase luni alcatuirea unei echipe profitabile.
Care sunt planurile ?
Conducerea Royal Cash intentioneaza sa acumuleze o cota de piata de minim 30% pe nisa de street-gaming in urmatorii doi ani si, in paralel, sa deschida un lant de sali de joc dupa modelul firmei mama din Polonia.
De ce ar alege un partener Royal Cash?
Intai de toate, pentru calitatea serviciilor. Mai concret pentru faptul ca Royal Cash ofera o afacere transparenta. Fara dubii, fara concesii. Facem ceea ce spunem si spunem ceea ce facem. Credem ca aceasta este un atribut foarte important intr-o industrie afectata de o istorie tulbure si de o perceptie negativa in randul comunitatii de afaceri din Romania.
In al doilea rand, pentru abordarea fata de clientul final: jucatorul. Royal Cash adera si promoveaza valori civice, precum ”gamingul responsabil”, prin: protejarea categoriilor influentabile ale populatiei de a accesa jocurile de noroc – in primul rand minorii; instalarea unor aparate ce ofera pemii substantiale jucatorilor (90-96%), astfel incat acestia nu isi destabilizeaza bugetul familiei si, in perspectiva, nu ajung in situatii financiare critice; instrucataje specifice administrate angajatilor, care pot consilia jucatorii in a nu ajunge in situatia de a pierde controlul numerarului.
Unde gasim Royal Cash?
In prezent Royal Cash funcționează in peste 60 de locatii in judetele Dambovita, Prahova, Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Ialomita, Calarasi, precum si in Municipiul Bucuresti. De la 1 mai deschidem judetul Constanta.
Ce facem daca nu gasim Royal Cash?
Pe site-ul nostru, www.royalcash.ro gasiti mai multe informatii despre activitatea noastra si cum ne puteti gasi.
Piata jocurilor de noroc din Estul Europei – impactul schimbarilor legislative
Ultimii doi ani au fort marcati de evenimente dramatice pe piatele jocurilor de noroc din Europa. Modificari legislative, divergente care au depasit nivelul dezbaterilor parlamentare, inclusiv la varful Uniunii Europene, au repercutat profund asupra operatorilor din tari precum Polonia, Romania sau Ucraina. Anul 2009 a reprezentat punctul de magnitudine maxima, materializat prin schimbari legislative soldate cu proteste de strada si restrangeri abrupte de activitate care au culminat in cursul anului 2010 cu falimente rasunatoare. Doar, in perioada martie 2009 –martie 2011, in tara noastra cadrul normativ de reglementare a organizarii jocurilor de noroc s-a schimbat de trei ori.
Concret, guvernele europene au decis impunerea unor bariere pe piata, pretextand pe de-o parte necesitatea unei mai bune colectari, sau cateodata, protectia populatiei. Efectele cele mai vizibile s-au facut simtite pe piata din Romania unde numarul operatorilor licentiati ascazut de la aproximativ 1.000 in 2009, la mai putin de 15% in prezent. In acelasi timp, produsele unor piete mai mature – cum este cea din Polonia – presate de constrangerile locale, au invadat pietele populate de produse de o calitate mai slaba, precum cea din Romania.
Un exemplu concret, gigantul polonez ZPR SA, operator a peste 20 de cazinouri si 50 de Sali de joc in Polonia, a adus nu mai tarziu de mijlocul lui 2010 un brand propriu in Romania (Royal Cash), sub care a reusit sa autorizeze, in conditiile drastice ale legislatiei curente, nu mai putin de 200 de mijloace de joc.
Actiuni similare au fost intreprinse si de firme mai mici din tari limitrofe Romaniei, cum ar fi Ungaria sau Bulgaria, dar de o amplitudine mult mai reduse. La o numaratoare succinta putem enumera patru producatori polonezi ce isi desfac aparatele – de conceptie proprie – in Romania, dintre care Royal Cash, amintit mai sus. este cel mai recent. Zonele de influenta, mai ales pe exploatarile mici, sunt impartie intre polonezi, prezenti in special in zona Bucurestiului si in Moldaova, unguri – evident intracarpatic – si bulgari de-a lungul Dunarii.
Orice opinii, cercetări, analize, preţuri, evoluții sau alte informaţii oferite de ZFIN.RO - Ziua Financiară nu reprezintă sfaturi de investiţii. ZFIN.RO - Ziua Financiară nu este răspunzător pentru orice pierdere sau pagubă incluzând şi fără limitare la, orice pierdere sau câştig care poate lua naştere direct sau indirect din utilizarea sau bazarea pe astfel de informaţii.