EUR =
4.9728 lei;
USD =
4.476 lei;
GBP =
5.8944 lei;
CHF =
5.3165 lei;
HUF =
1.2617 lei;
UAH =
0.1092 lei;
MDL =
0.2561 lei;
TRY =
0.1315 lei;

Genocid: Lista criteriilor medicale dupa care spitalele vor accepta internarea

UPDATE marti 31.05.2011 ora 18.00: Urmare a presiunii media din ultima zi, Ministerul Sanatatii a respins, cu 24 de ore inainte de intrarea in vigoare, proiectul propus de catre CNAS

Un nou sistem de internare in spitalele din Romania urmeaza sa isi faca aparitia. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a decis cine si cum trebui sa beneficieze de internare. Astfel pierderea subită a cunoştinţei, a vederii sau auzului, puls şi tensiune anormale, febră persistentă câteva zile, de peste 38 de grade Celsius, hemoragie continuă şi deshidratare severă sunt printre criteriile care permit internările din 1 iunie, potrivit unui proiect al CNAS.

Continund seria masurilor de tip genocid cu care Ministrul Atila ne-a obisnuit internările în spitale se for face din 1 iunie cu respectarea unor criterii stabilite de normele la contractul cadru privind acordarea asistenţei medicale în 2011-2012, se arată în proiectul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Una dintre cele mai ciudate prevederi este aceea conform careia pot fi internaţi bolnavii cu febră persistentă de cel puţin cinci zile (trei zile cu temperatură de peste 38 de grade Celsius), cei cu sângerare abundentă (hemoragie continuă cu orice localizare, care nu se poate trata în Departamentul de urgenţă) şi orice caz în care există suspiciune de sângerare internă. Prin urmare daca copilul dvs va avea doua zile febra 42, conform modului in care noi am inteles proiectul ministrului, nu aveti decat save-ti fi obligati sa il tine-ti acasa. Asta chiar daca cel mai probabil in cea de a treia zi de febra pacientul are toate sansele de a suferii de convulsi care ulterior sa se traduca in epilepsie.

Conform propunerilor CNAS vor mai potea fi internate persoanele cu tensiune anormală (presiune sistolică sub 90 sau peste 200 mmHg şi o valoare diastolică de sub 60 sau peste 120 mmHg), cele care au suferit o pierdere acută a vederii sau a auzului (pierdere severă parţială sau totală şi care s-a instalat rapid şi a persistă în momentul internării) sau a capacităţii de a mişca o parte importantă a corpului.

Proiectul CNAS vine in contextul in care nu s-a stins inca ecoul scandalului legat de desfiintarea haotica si fara nici o noima a unor spitale. Fara nici o noima cu exceptia criteriului etnic, intrucat se stie ca in zona mult iubita de Ministrul maghiar nu s-au intamplat modificari.

Intrucat societatea civila si tot odata cetatenii nu au nimic de spus probabil ca CNAS impreuna cu Ministerul Sanatatii isi va continua nestingherit genocidul declansat fara ca nimeni sa ia atitudine. Romania devine astfel unica prin performanta de a implementa masuri de scadere a accesului la serviciile de sanatate in contextul in care toate tarile civilizate cauta solutii pentru cresterea accesului la acest tip de servicii vitale si tot odata elementare intr-o tara a secolului XXI.






Orice opinii, cercetări, analize, preţuri, evoluții sau alte informaţii oferite de ZFIN.RO - Ziua Financiară nu reprezintă sfaturi de investiţii. ZFIN.RO - Ziua Financiară nu este răspunzător pentru orice pierdere sau pagubă incluzând şi fără limitare la, orice pierdere sau câştig care poate lua naştere direct sau indirect din utilizarea sau bazarea pe astfel de informaţii.

ALTE ARTICOLE