Joi, in cadrul unei dezbateri pe tema revizuirii contitutiei, premierul Emil Boc a declarat, ca prin masurile adoptate de catre executiv România a evitat sa ajunga sa aiba un deficit de peste 14% din PIB. Emil Boc a precizat ca este constient ca masurile au fost “nepopulare, dar sănătoase”.
“Dacă România nu ar fi adoptat aceste politici de limitare a cheltuielilor, am fi avut un deficit de peste 14% astăzi. Cu alte cuvinte, eram într-o situaţie mult mai gravă şi mai dificilă decât Grecia sau alte state care au probleme.Dar având această politică nepopulară, dar sănătoasă, pentru ce înseamnă finanţele ţării şi viitorul ţării din punct de vedere economic, acum putem să avem o stabilitate şi un pic de optimism” a spus Boc
Emil Boc a amintit din nou faptul ca o buna parte din problemele cu care Romania se confrunta se datoreaza grelei mosteniri din perioada 2008.
“România azi plăteşte incoerenţa şi lipsa de responsabilitate politică şi fiscală a celor care au guvernat în 2008. Dincolo de efectele crizei care au venit şi s-au suprapus peste procedura de deficit, avem şi această iresponsabilitate din 2008 care ne costă.” a declarat premierul.
Emil Boc nu a ratat ocazia de a ataca opozitia despre care considera ca are ca si caracteristica o “invitaţie permanentă la cheltuirea banului public fără acoperire … Această atitudine a alianţei socialiste denotă că nu au înţeles nimic din criza economică”.
Emil Boc nu a ezitat sa abordeze direct problema eliminarii din textul Constitutiei a sintegmei “caracter licit” cu privire la proprietatie dobandite.
“Avem nevoie ca la nivel constituţional să modificăm o prevedere care nu permite ca în multe situaţii averi care nu pot fi justificate să fie confiscate. Avem în România foarte multe situaţii în care persoane sunt condamnate, fac un an, doi, trei sau patru puşcărie, dar averea rămâne intactă şi se întorc bine-merci, cu o avere care nu a fost confiscată şi, mai departe, pot s-o folosească. Suntem singura ţară din lumea democrată care încă mai păstrează o asemenea prevedere în Constituţie şi nu permite confiscarea extinsă” a declarat Primul Ministru al Romaniei
Orice opinii, cercetări, analize, preţuri, evoluții sau alte informaţii oferite de ZFIN.RO - Ziua Financiară nu reprezintă sfaturi de investiţii. ZFIN.RO - Ziua Financiară nu este răspunzător pentru orice pierdere sau pagubă incluzând şi fără limitare la, orice pierdere sau câştig care poate lua naştere direct sau indirect din utilizarea sau bazarea pe astfel de informaţii.