Numit in urma cu putin timp in postul de ministru al muncii Sebastian Lazaroiu, a fost din nou demis dupa ce inainte de numirea in minister fusese demis din functia de consilier prezidential. Ca si prima data se pare ca devina pentru suferintele prin care trece la job tot mai des Lazaroiu, este chiar el care nu a pucat sa invete asemeni utecistu-lui Emil Boc, ca vorba dulce mult aduce si raportarea productiei la hectar trebui sa se faca consecvent si in acord cu planul.
Prin urare vineri dupa-amiaza, chiar ministrul muncii a ramas fara locul (oficial) de munca. Decizia lui Boc de al trimite acasa pe ministrul muncii are lagatura cu declaratiile facute de catre Lazaroiu cu privire la sansele pe care PDL le are la viitoarele alegeri.
Daca oamenii uitati prin spitale, sau nenorocirea din maternitatea Giulesti nu a facut ca primul ministru sa considere necesara demiterea ministrului sanatatii, previziunile sumbre ale lui Lazaroiu cu privire la castigarea alegerilor de catre PDL au fost aspru santionate.
De vineri, 16 septembrie, Sebastian Lazaroiu nu mai este ministru al Muncii. Lazaroiu a fost revocat din functie de primul ministru Emil Boc, printr-un comunicat sec.
“In temeiul articolului 85 alin. 2 din Constitutia Romaniei, premierul Emil Boc a inaintat Presedintelui Romaniei cererea de revocare din functie a domnului Laurentiu Sebastian Lazaroiu, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. De asemenea, Primul-Ministru a inaintat Presedintelui Romaniei propunerea de numire a doamnei Sulfina Barbu in functia de ministru al Muncii, Familiei si Protectiei Sociale”, se arata in comunicatul guvernului.
Previziunea nefasta care la lasat pe Sebastian Lazaroiu fara fotoliul de ministru a fost dupa cum spuneam legata de sansele PDL in campania electorala viitoare. Lazaroiu a declarat recent ca PDL nu poate castiga de unul singur alegerile.
“Sebastian Lazaroiu a pus partidul intr-o situatie in care nu putea face altfel”, a spus purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu. Acesta a tinut, totusi, sa precizeze faptul ca Emil Boc s-a consultat cu partidul inainte sa ia aceasta decizie.
“PDL poate castiga chiar si asa alegerile din 2012, problema e ca le va pierde sigur pe cele din 2014. Asta-i marea problema. PDL trebuie sa construiasca din 2011, 2012, acel proiect si sa-i convinga pe romani ca e un proiect viabil, pe 10 ani de acum inainte. Daca reuseste sa formuleze acest acest proiect, sa construiasca acest vehicul care sa capteze centrul-dreapta va castiga si in 2012, va castiga si in 2014, ceea ce va insemna inca un ciclu de guvernare…Am ezitat întotdeauna să mă înscriu într-un partid politic, să mă înregimentez politic. Acum aş face-o, dar aş face-o dacă nu ar fi vorba de PDL aşa cum este el acum, ci de o platformă mai largă de centru-dreapta. (…) Sunt interesat să mă implic în asemenea mişcare, în asemenea platformă (Mişcarea Populară – n.r.)”, a spus Lazaroiu, in interviul fatidic pentru Gandul.
Cel mai suparat a fost pedelist-ul Ioan Oltean, care a explicat ca “domnul ministru Lazaroiu recidiveaza, intr-un mod nepermis, molipsindu-se de boala aceasta a unora care ajung pe functii inalte, pe demnitati inalte, pe seama Partidului Democrat Liberal si, pe urma, intr-un mod totalmente condamnabil, isi fac si isi cultiva propria imagine. Domnia sa se crede noaptea analist politic si dimineata ministru.”
Din pacate prin demiterea lui Lazaroiu guvernul pierde un ministru competent, care nu a eziat sa vorbeasca liber indiferent de zona pe care declaratiile sale o afecta.
Pe viitor inainte de a mai face declaratii presei ii recomandam lui Sebastian Lazaroiu sa citeasca textele marete publucate de catre Emil Boc în 1987 în ziarul local “Făclia” din Cluj-Napoca, cum este un articol intitulat „Hotărârea de a participa direct la devenirea comunistă a patriei”,.
„Acum, când întregul popor se pregăteşte să întâmpine prin fapte de muncă marele eveniment din viaţa partidului, unitatea tuturor cetăţenilor ţării reliefează înalta răspundere ce ne revine fiecăruia în parte faţă de destinul nostru revoluţionar. In acest climat de profundă angajare şi răspundere, nu vom precupeţi niciun efort pentru a ne putea onora cu cinste de nobilele misiuni ce ne revin, pentru a întâmpina Conferinţa Naţională a partidului cu bogate şi frumoase rezultate, alături de angajamentul solemn al participării noastre. Latura politico-ideologică are menirea să creeze în rândul studenţilor atmosfera înţelegerii profunde a dimensiunii politicii partidului şi a statului nostru”, acesta este un fragment din articolul publicat de Boc.
Orice opinii, cercetări, analize, preţuri, evoluții sau alte informaţii oferite de ZFIN.RO - Ziua Financiară nu reprezintă sfaturi de investiţii. ZFIN.RO - Ziua Financiară nu este răspunzător pentru orice pierdere sau pagubă incluzând şi fără limitare la, orice pierdere sau câştig care poate lua naştere direct sau indirect din utilizarea sau bazarea pe astfel de informaţii.