EUR =
4.9728 lei;
USD =
4.476 lei;
GBP =
5.8944 lei;
CHF =
5.3165 lei;
HUF =
1.2617 lei;
UAH =
0.1092 lei;
MDL =
0.2561 lei;
TRY =
0.1315 lei;

Situaţia de la Cercetări Nucleare Piteşti este o activitate confidenţială cunoscuta de SRI

Sorin Sava, şeful Biroului de presă al SRI a declarat ca institutia cunoaşte situaţia de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare sucursala Cercetări Nucleare Piteşti, tritreaza MEDIAFAX. Acesta a precizat că este vorba despre “o activitate confidenţială”

“SRI cunoaşte situaţia de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare sucursala Cercetări Nucleare Piteşti. Este o activitate confidenţială. SRI acţionează potrivit atribuţiilor legale”, a declarat purtatorul de cuvant Sava.

Declaratia vine dupa ce Regia Autonomă pentru “Activităţi Nucleare” – Sucursala Cercetări Nucleare Piteşti a semnalat dispariţia a 75 de documente clasificate “care sunt iremediabil pierdute”. Se pare ca documentele aveau date de emitere a informaţiilor secrete disparate care acoperă perioada 1979-2002. In acest moment Serviciul Roman de Informatii desfasoara investigaţii.

Descoperirea lipsei documentelor a avut loc cu ocazia unui inventar de rutină. Astfel conducerea Regiei Autonome pentru “Activităţi Nucleare” – Sucursala Cercetari Nucleare Piteşti (SCN) a constatat ca 75 de documente cu informatii clasificate, din domeniul cercetării nucleare au disparut.

Informatia a fost confirmata pentru HotNews de catre Marin Ciocănescu, şeful Structurii de Securitate şi director adjunct Securitate Nucleară, precizand că documentele pierdute nu prejudiciază siguranţa naţională.

“Vă înştiinţez ca prin Decizia SCN nr. 55/27.05.2011 s-a constituit o comisie care a stabilit cu certitudine că un număr de 75 de poziţii din Registrul de evidenţă a materialelor secrete de stat din perioada 1974-2002 reprezintă informaţii clasificate care sunt iremediabil pierdute”, se arată într-o notă semnată de conducerea SCN.

Conform celor relatate de catre HotNews.ro, printre cele 75 de documente sunt propuneri de invenţii, planuri de testare a fabricaţiei diferiţilor combustibili, propuneri de contracte de colaborare şi o serie de documentaţii.






Orice opinii, cercetări, analize, preţuri, evoluții sau alte informaţii oferite de ZFIN.RO - Ziua Financiară nu reprezintă sfaturi de investiţii. ZFIN.RO - Ziua Financiară nu este răspunzător pentru orice pierdere sau pagubă incluzând şi fără limitare la, orice pierdere sau câştig care poate lua naştere direct sau indirect din utilizarea sau bazarea pe astfel de informaţii.

ALTE ARTICOLE